Merhabalar Dostlar 🙂 Bir yazılım geliştirmek istiyoruz peki hangi yollardan gecmemiz gerek ? Hemen bakalım 🙂
Yazılım geliştirme süreci temel olarak 5 aşamadan oluşmaktadır. Bunları tek tek inceleyelim.
- Gereksinim Analizi : Yazılımlar belirli bir ihtiyacı gidermek amaçlı vardır peki bu yazılım bu ihtiyacı nasıl giderebilir? Bu nedenle yazılıma başlanmadan önce geliştirilecek olan yazılım sistemin gereksinimleri, Kısıtlamaları ve hedeflerini tanımalı ve not alarak geliştirilmelidir.
- Yazılım Tasarımı : Bu aşamada izlenilen yazılım tasarımı yönetimi, sonuçta oluşucak ürünün kalitesini, anlaşabilirliğini ve yeri geldiğinde değiştirilebilirliği etkiler. Bu aşamanın sonucunda yazılımın tasarımı ile ilgili tanımları simgeler. Bu aşamaya dikkat edelim. !
- Kodlama : İşte bizi ilgilendiren bölüm 😀 ikinci aşamada bulunun tasarımın ve belirlenen özelliklerin kodlanması bu aşamada yapılır. Bu aşamada uygun programla dili ile yapılır ve kod kullanılan tek aşamadır.
- Sınama : Bu bölümde özellikler tek tek ele alınarak ve daha sonra birleştirilerek tüm sistemin aşama 1’deki ihtiyaçları giderip gidermediği belirlenir. if(yazılım==ihtiyac) {cout << “Artık hazır 🙂 “} diyoruz ve yazılım artık kullanıcıların kullanımına hazır if(yazılım!=ihtiyac) goto gereksinim; diyoruz ve aşamalar tekrarlanır.
- Bakım : İhtiyaçların artması ve kullanıcılara yazılım iletildikten sonra oluşan sorunların giderilmesi bu bölümde yapılır. İşte bu geliştirmeler yapılır iken gecen zamana bakım denir.
Bu Grafiğe’de bakmanızı Öneririm.